Xavier Moonen

Xavier Moonen

Xavier Moonen

Vakgebied/expertise:
ik ben orthopedagoog en GZ-psycholoog (niet praktiserend), (emeritus) hoogleraar op het gebied van kennisontwikkeling over licht verstandelijke beperkingen (lvb) en (emeritus) lector op het gebied van inclusie van mensen met verstandelijke beperkingen (vb).

Ik houd me in mijn dagelijks werk bezig met:
wanneer je als wetenschapper met lvb en vb bezighoudt dan komen heel veel zaken waar mensen met lvb en vb mee te maken hebben op je pad. Ik doe dan ook allerlei onderzoek, zoals naar het herkennen van lvb, naar tijdsbeleving van mensen met vb, naar teaminteractie in onderwijs- en hulpverleningssituaties, naar de positieve invloed van muziek op het menselijk functioneren, naar oorzaken van en oplossingen voor kinderen en families die het moeilijk hebben  maar vooral ook naar het toegankelijker maken van alle vormen van communicatie zodat veel meer mensen dingen snappen en zich daardoor meer ontspannen in de samenleving kunnen bewegen.

Ik ben onderdeel van de SAR omdat:
ik denk dat als we ervaringskennis, professionele kennis en wetenschappelijke kennis weten te bundelen, we het leven van kinderen en ouders die het nu vaak moeilijk hebben veel beter kunnen maken.

Dit denk ik bij te kunnen dragen aan de SAR:
als voorzitter van de SAR wil ik graag de positieve communicatie en samenwerking tussen alle partners in en rond de SAR bevorderen om het best mogelijke onderwijs en de best mogelijke jeugdhulp

overige raadsleden

Anne-Laura van Harmelen

Benito Walker

Bram Orobio de Castro

Eva Mulder

Leonieke Boendermaker

Marc Vermeulen

Marloes Kleinjan

Peter Dijkshoorn

Ramón Lindauer