Vakgebied/expertise:
Mijn groep probeert beter te begrijpen waarom sommige jongeren die ingrijpende jeugdervaringen hebben meegemaakt mentale problemen ontwikkelen, maar anderen niet. Om dit te onderzoeken bestuderen wij wat de effecten zijn van ingrijpende jeugdervaringen op het ontwikkelende brein, en welke factoren binnen (bijv. persoonlijkheid, gedrag) en buiten (bijv. vriendschappen, familiesteun) de persoon helpen om mentaal welzijn te versterken.
Ik houd me in mijn dagelijks werk bezig met:
Mijn werk is enorm gevarieerd, ik geef onderwijs aan studenten, ik begeleid promovendi studenten bij het doen van hun onderzoek, ik werk samen met collega’s aan wetenschappelijke projecten, en ik vertaal mijn bevindingen en die van anderen naar de maatschappij door het geven van adviezen aan organisaties, lezingen voor professionals, en workshops op middelbare scholen.
Ik ben onderdeel van de SAR omdat:
ik het belangrijk vind dat ieder kind veilig en gezond kan opgroeien. De maatschappij en politiek spelen een enorm belangrijke rol hierin, en ik wil daarin een bijdrage leveren.
Dit denk ik bij te kunnen dragen aan de SAR:
Ik draag inzichten bij over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van positieve en negatieve ervaringen in de kindertijd en jeugd, en de impact van deze ervaringen op de mentale gezondheid.
Dit hoop ik samen (met de SAR) te kunnen bereiken voor de jeugdhulp (droom/doel):
Door samen te werken met de bovenregionale expertise teams, maatschappelijke partners en de wetenschap hoop ik samen negatieve ervaringen in de kindertijd en jeugd te doen verminderen en positieve ervaringen te versterken.